Karlova võeti linna koosseisu 11. mail 1916. aastal keisri ukaasiga. On mainimissväärt, et Tsaari-Venemaal ei olnud tsiviilõigust, sellised otsused tulid ukaasidena. Tõele au andes oleks ühe piirkonna astumine linna koosseisu pidanud olema kohalik otsus, aga siin ei jõutud kokkuleppele. Tähistamaks väärikat aastapäeva on Karlova selts koos arvukate vabatahtlikega korraldamas mitmeid sündmusi ja ettevõtmisi, et linnaosa tutvustada ja seda veelgi omasemaks muuta. Aasta jooksul toimuv on koondatud ühise nimetaja, Karlova 100 alla.

Karlova tegemistest kirjutas ka Tartu Postimehe ajakirjanik Raimu Hanson, kes osales Karlova seltsi korraldatud arutelul, millele olid osalema oodatud linnaosa tegemistest huvitatud, et koos läbi mõelda, mida aasta jooksul korda saadetakse ja kuidas igaüks saab panustada. Loe toimunust siit: http://tartu.postimees.ee/3522107/karlovlased-tahistavad-linnaosa-suurjuubelit

Hea kui aasta lõpus kokkuvõtteid tehes saame öelda, et KARLOVA 100 raames toimus 100 väiksemat või suuremat sündmust. Seega on läbi aasta võimalik kõigil huvilistel kaasa lüüa programmi koostamisel, erinevate ürituste kavandamisel ja muidugi ka elluviimisel.

  • Karlova päevad toimuvad sel aastal 9.-15. maini ning huvilistel on veel võimalik liituda ürituse programmiga.
    12. mail toimuvale kohvikutepäevale ootame Karlova kodukohvikute pidajaid. Kõigil soovijatel palume võtta ühendust Ruta Rannuga, ruta.rannu@mail.ee, tel 5398 6153.
    14. mail toimuvale Karlova päevale Tartu Loodusmaja ning Loomemajanduskeskuse pargialal otsime:
    1) esinejad lavaprogrammi (etteasteks muusika, tants, teater vms loomingulist),
    2) päevajuhti, kes peomeeleolu üleval hoiaks ning lavaprogrammi juhataks,
    3) kauplejaid laadale.
    Kohad on piiratud, kõigil soovijatel palume võtta ühendust Maili Vilsoniga, maili.vilson@gmail.com, tel 514 7899.

Kui kas Sul on mõtteid, ettepanekuid või ka küsimusi, siis võta julgelt ühendust Karlova seltsi juhatusega ja mõtleme koos, kuidas miski võimalik võiks olla.

Lisainfo:

Arne Hall, Karlova seltsi juhatuse esimees
hallarne@gmail.com, 511 8829

Kadri Pau, Karlova seltsi juhatuse liige
kadri@tartu.bas.ee,  5664815