Tartu Karlova Kool, Tartu Forseliuse Kool ja Tartu Erakool kutsuvad kõiki tartlasi sel neljapäeval, 11. mail kell 18 Karlova kogukonna laulupeole Tartu loodusmaja parki, et laulda üheskoos kõikide poolt armastatud rahvalikke laule.

Laulupeo eestvedaja Tartu Karlova kooli huvijuhi Jandra Mölderi sõnul on pidu märkimisväärne seetõttu, et esmakordselt korraldavad kõik linnaosa koolid midagi üheskoos ja pühendavad selle ühiselt oma kogukonnale. Laulupeo repertuaari koostas Forseliuse kooli muusikaõpetaja Ingrid Rammu ühes Karlova kooli õpetajate Imbi Goldmani ja Ragne Linnuga. Peo korraldusliku poole eest kannavad hoolt nii lapsevanemad kui ka kogukonnakoolide huvijuhid.

Laulupidu tähistab 101 aasta möödumist Karlova mõisamaadele ehitatud uue asumi liitmisest Tartu linnaga ja on seega üks tähtsündmusi, mis lõpetab Karlova 100 juubeliaasta.

Lauldakse kõikidele tuntud rahvuslikke ja rahvalaule. Kava on jagatud plokkideks, esimene osa on pühendatud Eestimaale, teises osas lauldakse lastelaule ja peo lõpuosas on rohkem tantsulised-rahvuslikud laulud. Pooleteise tunni jooksul tulevad esitusele näiteks „Tartu marss“, „Kevadel“, "Kaera-Jaan" jne.

Lauljaid saadavad Karlova kooli puhkpilliorkester, noortebänd ja süntesaatoril Ragne Lind. Lauluõhtu juhina lööb kaasa Inga Lunge.

Kui laulusõnad on meelest läinud, saab kohapealt osta lauliku. Lauliku hind on 2 eurot ja laulikute müügist saadud tuludega kaetakse ürituse korralduskulusid.

Laulupidu lõppeb ühises tantsuringis, kus Karlova ja Forseliuse kooli väikeste rahvatantsijate juhendamisel saab tantsida „Oige ja vasembat“.

Pidu toimub iga ilmaga ning soojendavat joogipoolist saab peo ajal osta Anna Edasi välikohvikust.

Laulupeo korraldamist toetavad Tartu linn, Eesti Rahva Muuseum, Printerikeskus ja Tartu Rahvaülikool.

Lisainfo:

Jandra Mölder
Tartu Karlova kooli huvijuht
tel 5740 4717
jandra.molder81@gmail.com