Tänavad moodustavad olulise osa avalikust linnaruumist. Tänavatel liigutakse ühest kohast teise, käiakse jalutamas kahe- ja neljajalgsete sõpradega, vesteldakse naabritega, mängitakse, joostakse ja sõidetakse jalgrattaga. Kui hästi me end tänaval tunneme sõltub tänavaruumi kvaliteedist – kõnniteede laius ja siledus ning takistuste olemasolu, aga ka sõidukite liikluse hulgast ja kiirusest tänaval. Sellest sõltub müra, heitgaasid ja liiklusturvalisus tänaval. Selleks, et mootorsõidukite liiklust linnatänavatel hoida võimalikult väiksena on oluline tõsta tänavaruumi kvaliteeti kergliiklejate jaoks.

Palume karlovlaste abi, et kaardistada võimalusi kuidas muuta Karlova tänavaid paremaks ja ohutumaks kõigile ning vähendada läbivat autoliiklust Karlova elutänavatel. Laekunud ettepanekud edastatakse Tartu linnavalitsusele ja volikogule ning Karlova Selts koos Eesti Rohelise Liikumisega seisavad selle eest, et tõstatatud probleemid ka lahenduse leiaksid. Palun vastake 6-le küsimusele Karlova liikluskorralduse kohta ja andke oma hinnang mõne Karlova tänava või marsruudi kvaliteedi kohta jalakäija seisukohast.

Selleks palun alla laadida küsitluse ja tänava auditi pdf fail, see must-valgena välja printida ja ära täita. Palun täidetud küsitlusleht toimetada hiljemalt 12. maiks Anna Edasi kohvikusse (Tähe tn 20, E-R 11.00-18.00, L 11.00-18.00). Nõnda väldime asjatuid printimiskulusid ja säästame keskkonda.

Aitäh Karlova Seltsi, Eesti Rohelise Liikumise ja Tartu Linnavalitsuse poolt. Lisainfo: Ilmar Part, ilmarpart@gmail.com, 5030915.